WWW πŸ»πŸ¦ŒπŸ¦ŠπŸ¦¨πŸ¦‰πŸ¦… wildlife wings wednesday

25 juli 2024 - Kamloops, Canada

Hi there!

Vandaag weer een relaxte dag in het guesthouse van Karen.Β

Wakker worden met het geluid van de waterval in de vijver is heel rustgevend.

Karen kwam de koi kapers voeren en vertelde dat het eigenlijk huisdieren zijn, ze eten uit haar hand en herkennen haar stem. Ze is de hele dag druk in de weer in de tuin, in haar golfkarretje, met de vijver en haar moestuin. Het is een bijzonder leuk verblijf.

Mark en An zijn een wandeling maken. Loek en ik gaan weer voor de ontspanning. We eten vanmiddag weer wafels πŸ§‡ voor de lunch. Even lekker lezen πŸ“–.

Het plan was om te gaan zwemmen πŸŠπŸ»β€β™€οΈ in de middag, het is vandaag bewolkt πŸŒ₯️ hier, 25 graden. Prima temperatuur maar geen zwemweer.Β

We besluiten de tip πŸ•΅πŸ» van Ernie (van het visitorcenter in Valemount) op te volgen en beren 🐻 te gaan zien in het BC wildlife center waar dieren worden opgevangen die het niet redden in de natuur.Β

Het wildlife center is zeer eenvoudig maar het geeft je de mogelijkheid de dieren echt goed te bekijken en we zijn onder de indruk.

Eerst zien we de twee grizzlyberen Dawson en Knute. Ze zijn sinds 2011 opgevangen nadat ze wees zijn geworden. Het zijn broer en zus. Ze zijn maar 5 maanden bij hun moeder geweest. Grizzlyberen blijven in het wild 2,5 tot 3,5 jaar bij hun moeder om alles te leren om te overleven. Wat een prachtige dieren zo bijzonder om ze zo te zien en gelukkig πŸ˜… niet in het wild. Deze beren leven hier in British Colombia, Alberta, Alaska en in het noorden van de Verenigde Staten.

Marraq, Ajaja en Sijja zijn 3 pool wolven. Ze zijn met zijn 3-en. Twee broers en een zus. Al zijn ze met een kleine groep van 3 er is 1 alpha bij. Dat was duidelijk zichtbaar. Loek en ik werden al snel opgemerkt en 1 van hen liet uitgebreid zijn tanden aan ons zien, heel indrukwekkend, heel blij dat dit niet in het wild was πŸ˜…

Clover is een bijzondere soort bruine beer, hij is wit en dat noemen ze een kermode of wel spirit beer. Deze beren leven in het regenwoud van British Columbia. Ze noemen het een spirit beer vanwege de rol die zij hebben in de inheemse cultuur waar ze geloven dat deze beer moet worden vereerd en beschermd.Β

Hij was als jong wees en groeide op in een wildlife opvang. Toen hij weer in het wild werd vrijgelaten, kwam hij steeds te dicht bijΒ Β  mensen op zoek naar voedsel.

Een beer die niet bang is voor mensen is heel gevaarlijk, normaal zou hij gedood worden. Kermode beren zijn zeer zeldzaam en daarom werd Clover geplaatst in dit wildlife park.

*de foto van Clover is van het wildlife park

We zagen ook nog rode vossen 🦊. adelaren πŸ¦…, zwarte beren 🐻, stinkdieren 🦨, uilen πŸ¦‰, herten 🦌 kortom allemaal dieren die hier in het wild leven maar niet meer in het wild kunnen overleven.

Loek en ik gaanΒ in de pub eten vanavond, grappig om ons verblijf hier af te sluiten als echte locals. Het is wings wednesday, de pub zit vol vanavond. Gezellige afsluiting van ons verblijf hier. Morgen reizen we weer verder naar Whistler.

6d36c935-77f6-482d-839f-9e2aa865b43721099d69-7b61-4777-8301-4a43358335d2f79ca9e8-a753-44d9-862e-86f8dea2d906cdf916a2-9194-4b36-a60f-09ee261c434680dafe1c-01bb-467e-a393-c71f56b4e572f8e1b13c-c3a9-4148-93d2-128391bec444bceb5f5b-dfdc-4c14-8e29-addbc31588a64c566b82-c480-479a-b1b2-ad908c14b15cIMG_7277

f8daef08-bfda-467f-b91b-5dcad36e3f53628cd9c0-8b54-477f-ba8f-9ae941803639IMG_7295

1. Zus:
    25 juli 2024
    Heerlijk om elke ochtend op ons balkon in de Griekse zon jullie reisverslag te lezen. Ergens hoop ik nog steeds dat jullie een wilde beer tegen komen, dan wel als jullie in de auto zitten. Maar zou zo gaaf zijn! Liefs
  2. Suzanne:
    25 juli 2024
    Zus wij hopen het ook, veilig I. De auto maar wel echt goed zicht en de tijd om mooie beelden te maken 😊
  3. Frank:
    Goedemorgen lieverd,
    Wat een heerlijke ochtend zo voor jullie, lekker relaxen op terras en wakker worden van het kabbelende water van de waterval, lekker even niets doen, πŸ˜‰, alhoewel jullie zijn toch er op uit gegaan naar het opvanghuis voor wilde dieren, ook tof om dat eens te zien, en toch de Beren gezien, dan leker luchen met wafels, en.in de avond de beest uithangen in de plaatselijke bar hahaha, lekker moeder zoon avondje, en zo te zien, lekker eten patat chicken wines en spar ribs denk ik ?? Nou morgen weer op naar jullie nieuw verblijf en.avontuur, fijne auto rit, en veel plezier, groetjes uit een grijs en grauw capelle knuffel van ons, en.toch hoop ik dat jullie nog een.beer zien.hoor, maar dan veilig in auto of op afstand πŸ˜„πŸ»πŸ‘πŸ’‹
  4. Suzanne:
    25 juli 2024
    Het was heerlijk bij Karen en die pub dat is toch goud. Zo leuk tussen die locals. Het sfeertje is dan echt lekker country achtig, die muziek ook. Echt genieten. Terug in de tijd op een goede manier.
  5. Merel:
    25 juli 2024
    Wat mooi die wildlife opvang, heel speciaal om al die dieren in het echt echt te zien! Nou ja, wij op de foto dan haha. En die witte beer, prachtig!
    Ik zie net dat er weer meer branden zijn in Canada, hopelijk heeft t geen gevolgen voor jullie.
    Veel plezier op de volgende bestemming, liefs!
  6. Suzanne:
    25 juli 2024
    We hopen dat het hier gaat regenen, de situatie in Jasper is echt wel heel heftig. En er onstaan idd steeds bosbranden. Wij vertrekken vandaag weer. Temperatuur is in ieder geval lager, dat scheelt ook.
  7. Anneke:
    25 juli 2024
    Wat leuk dat jullie zoveel zien. Ook fijn dat de temperatuur goed is.