Johnston Canyon Hike πŸ»πŸ”οΈπŸŒ²πŸŒž

17 juli 2024 - Banff, Canada

Hey there!

Na een onrustige nacht, de jetleg was toegeslagen. We werden zo om het uur wakker. Uiteindelijk er allemaal uit om 6 uur want we moesten vroeg richting Banff voor de Johnston Caynon hike. Voor het parkeren moet je er vroeg zijn en zeker ook voor de warmere want het is nu ik dit schrijf (15:00 uur in de middag) 33 graden πŸŒžπŸ˜….

We stopten eerst bij de Starbucks en de Safeway voor koffie en proviand voor onderweg in de rugzak πŸŽ’.Β

We kwamen om 8:00 uur aan op de parkeerplaats (hadden 1 van de laatste plekjes) en toen was het nog maar 10 graden. En wij waren in vol zomerse tenues πŸ˜ƒ. Gelukkig was er een klein winkeltje dus voor de jongens een trui en een vest gekocht en we konden op pad met de berenspray 🐻.

Het was een hike van 12,5 km een flinke klim omhoog, dus die trui en dat vest waren al snel overbodig. Het werd ook snel warmer. De wandeltocht was prachtig. We liepen op prachtige paden door de bossen met rivieren Γ¨n watervallen.

De route vervolgt zich verder omhoog met de optie om door te lopen naar de Inkpods. Natuurlijke bronnen in verschillende kleuren. Echt zo prachtig om te zien 🫢🏻✨.

Die bergen πŸ”οΈ om je heen en al die naaldbomen 🌲. Adembenemend.Β . We zagen een aantal leuke eekhoorntjes 🐿️ geen beren 🐻 gelukkig. Je loopt toch steeds te hopen dat je niet daadwerkelijk die spray hoeft te gebruiken.

Op de terugweg hebben we boodschappen gedaan voor vandaag en morgen. Dikke tip zijn de augurken plakjes die hebben we flink ingeslagen voor morgen.
Β

Nu even in het appartement (het is hier wel lekker koel en we hebben een wasmachine dus idd we kijken er milder tegen aan πŸ˜ƒ).

En we gaan zo weer op pad want Ans gaat paardrijden in Banff! Dus we gaan op voor een nieuw avontuur vandaag.

IMG_6619Tezza-9037IMG_6631Tezza-5346Tezza-8492Tezza-3594Tezza-0540Tezza-1503Tezza-8584Tezza-2042

1. Frank:
    18 juli 2024
    Hallo Suzanne,
    Wat een leuk verhaal weer, en van die jetlag daar kan ik mij iets bij voorstellen hoor, maar wateren temperatuur verschil zeg, en nog wel dikke trui en vest gekocht πŸ˜‰πŸ€£, gelukkig konden die uit in de middag, maar wat een drukte daar al zo vroeg zeg, maar de omgeving daar maak alles weer goed zo te lezen, wel jammer dat je de 🐻🐻 spray niet hoefde te gebruiken πŸ˜‰,, had je daar wel zien spuiten op die bruine beer haha, nou hier ook nu eindelijk, zomerse temperaturen, nou maak er nog een leuke dag van verder πŸ₯°