De beren spray 🐻⚠️

17 juli 2024 - Canmore, Canada

Hi there!

We zijn er 🀠. We hadden een super fijne vlucht ✈️ geen vertraging en de aankomst op Calgary verliep uiterst soepel. We waren zo door de paspoort controle heen. Onze koffers waren de eerste op de bagage band (ik tip nog maar eens de bagagedropoffΒ op P3). Geen rij bij de autoverhuur. We waren direct aan de beurt. We rijden nu heeeerlijk rond in een KIA sportage. Met genoeg ruimte voor ons en de babe. We zitten lekker ruim πŸ”

We reden heel vlot de Canadese snelweg op en vanaf dat punt kijk je je ogen uit. Wat een prachtig ruig landschap, die bergen πŸ”οΈ ✨ het is niet te bevatten als je om je heen kijkt.Β

We zitten nu in de staat Alberta, we hebben 8 uur tijdsverschil met Nederland. Ik ben dus al bijna 24 uur op πŸ˜ƒ.

We zijn direct naar Banff gereden voor de park passen (1 pas voor ons alle 4 voor alle parken en een jaar geldig). Dit verliep ook al weer zo vlot. De weg naar Banff is een snelweg van 95 km en dan rij je zo het park in, even met de auto langs de kassa. Een houten poortwachtershuisje met een ranger met cowboyhoed 🀠, ik hou er van.

Je begrijpt het al ik heb inmiddels ook zo’n hoed.

We reden naar Banff downtown, daar stopten we eerst bij een koffie zaakje ❀️. Daarna gingen we downtown Banff in. Het ziet er zo leuk uit. Zo sfeervol en dan die prachtige bomen 🌲 en bergtoppen πŸ”οΈ. Je staat dan opeens heel erg in Canada πŸ‡¨πŸ‡¦. We kochten beren 🐻 spray. Een heel bijzonder sterk goedje wat je mee moet nemen mocht je oog en oog staan met een beer. Dat is nog een hele toer want je moet voor je mag sprayen moet je je eerst kenbaar maken aan de beer. Je mag de spray niet gebruiken op anderen daar moet je een verklaring voor tekenen en de spray mag Canada niet verlaten. Wat een avontuur weer.Β

We deden boodschappen en reden door naar ons eerste verblijf.

Bam een tegenvaller. Het komt door de bouw van een nieuw complex naast ons. Dus we kijken tegen hekwerk, bouwmaterialen en dixiesΒ aan.Β

Het zal ook echt de vermoeidheid zijn die nu extra toeslaat. Lekker slapen straks en morgen volop genieten van Banff. Hopen dat we een goede nacht maken. We hebben gevraagd om een andere kamer maar helaas het zit vol.Β
Β

Tezza-5366Tezza-3649Tezza-3453Tezza-4814Tezza-1634Tezza-3474Tezza-4470Tezza-3600

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Frank:
    17 juli 2024
    Goedemorgen Suzanne en familie πŸ˜‰,

Wat fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen, en dat alles zo soepeltjes verliep allemaal, goede ✈️ vlucht gehad, en snel de 🚘, hoppa, de reis kan beginnen, wat goed dat jullie zo goed zijn voorbereid op alles, snel de passen halen e.d. en dan tijdens de rit gelijk zoveel moois te zien Top hoor, en dan die 🐻 spray, wat een leuke ervaring, had er nog nooit van gehoord, en dat jullie 1ste verblijf een.beerje tegen viel, dat is na een lekkere nacht rust, weer snel verdwenen hoor wedden 🀞, en wat een mooie foto's nu al, ik vind het te gek om het allemaal weer te mogen meemaken, nou een hele mooie gezellige dag met z'n alle, en.kijk nu al.uit naar je verhaal, wat jullie allemaal weer hebben meegemaakt πŸ‘πŸš˜πŸ»πŸš˜, groetjes πŸ’–
  2. Rob van doorn:
    17 juli 2024
    Fijn dat alles vlotjes is verlopen maar jammer van het tegenvallende uitzicht door de verbouwing.Ja en die berenspray dat is toch wat!De foto’s zijn prachtig en Anne zal heel blij zijn met het rijden in een Kia Sportage.Nou rust eerst maar lekker uit en ik ben benieuwd naar het volgende verhaal en de foto’s.